Afgelopen weekend heeft Deutsche Bank een kapitaalverhoging aangekondigd. De grootste Duitse bank wil 8 miljard euro aan vers kapitaal ophalen, zo wist het Handelsblatt te melden. Met de koninklijke familie van Qatar werd een nieuwe aandeelhouder binnengehaald.

Deze zou een belang van 5 tot 8% krijgen in de bank. Deutsche Bank verkoopt de nieuwe aandelen met een grote discount. Die discount zou 20 tot 30% bedragen. De operatie zou gepland zijn tegen het einde van juni. Bevestiging van het bericht door Deutsche Bank is voorlopig uitgebleven, de koers noteert ruim 2% lager.

Afgelopen weekend heeft Deutsche Bank een kapitaalverhoging aangekondigd. De grootste Duitse bank wil 8 miljard euro aan vers kapitaal ophalen, zo wist het Handelsblatt te melden. Met de koninklijke familie van Qatar werd een nieuwe aandeelhouder binnengehaald. Deze zou een belang van 5 tot 8% krijgen in de bank. Deutsche Bank verkoopt de nieuwe aandelen met een grote discount. Die discount zou 20 tot 30% bedragen. De operatie zou gepland zijn tegen het einde van juni. Bevestiging van het bericht door Deutsche Bank is voorlopig uitgebleven, de koers noteert ruim 2% lager.