Er wordt nu voor dit jaar een groei van de export met 30% verwacht en dat is inderdaad bijna het dubbele van de eerder opgegeven 16%. Voor de stijging is een duidelijke reden beschikbaar.

De Chinese bedrijven gaan namelijk kunnen profiteren van een heropleving van de Amerikaanse economie. De indicaties daaromtrent werden in de afgelopen weken steeds sterker.

Bovendien blijkt uit recente data dat niet-gebruikte capaciteit in de Chinese bedrijven opnieuw wordt opgestart. Bovendien slagen de exportgerichte bedrijven er in om prijsstijgingen door te rekenen aan de klanten.

De groei van de export zou in het tweede kwartaal een piek bereiken, met een stijging van 36% in vergelijking met dezelfde periode twaalf maanden voordien.

Bij Deutsche Bank is Jun Ma, hoofdeconoom voor China, van mening dat de betere gang van zaken in de export de bedrijfsresultaten dit jaar een forse duw in de rug kan geven. De gemiddelde winst per aandeel zou dit jaar met 18% kunnen stijgen in vergelijking met vorig jaar.

Er wordt nu voor dit jaar een groei van de export met 30% verwacht en dat is inderdaad bijna het dubbele van de eerder opgegeven 16%. Voor de stijging is een duidelijke reden beschikbaar. De Chinese bedrijven gaan namelijk kunnen profiteren van een heropleving van de Amerikaanse economie. De indicaties daaromtrent werden in de afgelopen weken steeds sterker. Bovendien blijkt uit recente data dat niet-gebruikte capaciteit in de Chinese bedrijven opnieuw wordt opgestart. Bovendien slagen de exportgerichte bedrijven er in om prijsstijgingen door te rekenen aan de klanten. De groei van de export zou in het tweede kwartaal een piek bereiken, met een stijging van 36% in vergelijking met dezelfde periode twaalf maanden voordien. Bij Deutsche Bank is Jun Ma, hoofdeconoom voor China, van mening dat de betere gang van zaken in de export de bedrijfsresultaten dit jaar een forse duw in de rug kan geven. De gemiddelde winst per aandeel zou dit jaar met 18% kunnen stijgen in vergelijking met vorig jaar.