Deutsche Bank trekt zich grotendeels terug uit de grondstoffenmarkten, zo liet een woordvoerder van deze bank weten. Deutsche is één van de vijf banken die elke dag betrokken is bij de fixing van de goudprijs in Londen. Dat zal in de toekomst niet langer het geval zijn.

Naar de reden waarom Deutsche Bank zich terugtrekt, hebben we voorlopig het gissen. In Duitsland ligt het probleem van de manipulatie van de goudprijs bijzonder gevoelig, de Duitsers slagen er namelijk niet in om hun eigen goudvoorraden terug naar huis te krijgen. De Bundesbank vroeg een jaar geleden haar goud terug bij drie bevriende centrale banken, maar heeft tot dusver nog maar een kleine hoeveelheid effectief terug in haar bezit.

Deutsche Bank trekt zich grotendeels terug uit de grondstoffenmarkten, zo liet een woordvoerder van deze bank weten. Deutsche is één van de vijf banken die elke dag betrokken is bij de fixing van de goudprijs in Londen. Dat zal in de toekomst niet langer het geval zijn. Naar de reden waarom Deutsche Bank zich terugtrekt, hebben we voorlopig het gissen. In Duitsland ligt het probleem van de manipulatie van de goudprijs bijzonder gevoelig, de Duitsers slagen er namelijk niet in om hun eigen goudvoorraden terug naar huis te krijgen. De Bundesbank vroeg een jaar geleden haar goud terug bij drie bevriende centrale banken, maar heeft tot dusver nog maar een kleine hoeveelheid effectief terug in haar bezit.