Daardoor komt de jaarwinst na belasting van de grootste bank van Duitsland EUR 400 miljoen lager uit op EUR 300 miljoen. De kapitaalratio onder Basel III daalt naar 7,8% van 8%.

De analisten van ABN Amro denken dat het percentage nog een kwart lager zal uitkomen omdat de bank mogelijk extra kapitaal moet ophalen om aan de eisen van toezichthouders en beleggers te voldoen.

Zij zijn teleurgesteld over de extra last, maar die heeft geen invloed op de lange termijnvooruitzichten van de bank. Daarom laten ze de inschatting van de intrinsieke waarde van het aandeel voor wat hij is. De definitieve resultaten over 2012 worden op 15 april gepubliceerd.

Daardoor komt de jaarwinst na belasting van de grootste bank van Duitsland EUR 400 miljoen lager uit op EUR 300 miljoen. De kapitaalratio onder Basel III daalt naar 7,8% van 8%. De analisten van ABN Amro denken dat het percentage nog een kwart lager zal uitkomen omdat de bank mogelijk extra kapitaal moet ophalen om aan de eisen van toezichthouders en beleggers te voldoen. Zij zijn teleurgesteld over de extra last, maar die heeft geen invloed op de lange termijnvooruitzichten van de bank. Daarom laten ze de inschatting van de intrinsieke waarde van het aandeel voor wat hij is. De definitieve resultaten over 2012 worden op 15 april gepubliceerd.