De bank zelf denkt met de winst van dit kwartaal het kengetal richting 8,5% te brengen.

Met deze snelheid lijkt de 10% in 2015 met gemak te worden bereikt. Natuurlijk zijn andere concurrenten verder om hun eigen vermogen op te voeren maar het gemak waarmee Deutsche dit doet is opvallend.

Een deel valt te verklaren uit de zogenoemde kosten versus inkomen ratio. Hoe hoger dit is hoe beter. In het laatste kwartaal 2011 was dit verhoudingsgetal 97.

In de drie kwartalen daaropvolgend in 2012 was dit gemiddeld rond de 80. In het laatste kwartaal liep het ineens op naar 127. Bijna een verdubbeling van de verhouding in het eerste kwartaal 2011. Simpel gesteld Deutsche werkt nu veel winstgevender dan twee jaar geleden.

Groot

De verklaring kan volgens Wilfried Steentjes worden gezocht in de handel in rente en valuta's. In deze producten gaan enorme bedragen om.

Slechts door constante investeringen in technologie kunnen de smalle marges op deze producten worden omgezet in winsten.

Veel kleinere banken lukt dat niet meer en zij stoten deze afdelingen ook af. Een deel van de handel komt dan terecht bij Deutsche Bank die heeft bewezen zeer efficiënt te kunnen werken.

En door hogere volumes verdient men ook meer. De handel in deze producten draagt voor de helft bij aan de inkomsten van de bank.

Als de wereldhandel verder aantrekt zal alleen al uit dit gegeven de winst bij Deutsche Bank verder kunnen toenemen. Natuurlijk moet een reactie op de scherpe gestegen koers dit jaar niet worden uitgesloten.

Maar duidelijk is volgens Wilfried Steentjes wel dat steeds meer beleggers anders naar het aandeel gaan kijken.

Zeker nu het nieuwe management bestaande uit Anshu Jain en Jürgen Fitschen hebben bewezen in het afgelopen halfjaar de zaken voortvarend te hebben aangepakt.

Op basis van de koerswinstverhouding is het aandeel niet duur met 12 maal. Het dividendrendement is niet hoog met nog geen 2%. Maar dat kan fors gaan stijgen als het basiskapitaal op orde is.

De bank zelf denkt met de winst van dit kwartaal het kengetal richting 8,5% te brengen. Met deze snelheid lijkt de 10% in 2015 met gemak te worden bereikt. Natuurlijk zijn andere concurrenten verder om hun eigen vermogen op te voeren maar het gemak waarmee Deutsche dit doet is opvallend. Een deel valt te verklaren uit de zogenoemde kosten versus inkomen ratio. Hoe hoger dit is hoe beter. In het laatste kwartaal 2011 was dit verhoudingsgetal 97. In de drie kwartalen daaropvolgend in 2012 was dit gemiddeld rond de 80. In het laatste kwartaal liep het ineens op naar 127. Bijna een verdubbeling van de verhouding in het eerste kwartaal 2011. Simpel gesteld Deutsche werkt nu veel winstgevender dan twee jaar geleden.Groot De verklaring kan volgens Wilfried Steentjes worden gezocht in de handel in rente en valuta's. In deze producten gaan enorme bedragen om. Slechts door constante investeringen in technologie kunnen de smalle marges op deze producten worden omgezet in winsten. Veel kleinere banken lukt dat niet meer en zij stoten deze afdelingen ook af. Een deel van de handel komt dan terecht bij Deutsche Bank die heeft bewezen zeer efficiënt te kunnen werken. En door hogere volumes verdient men ook meer. De handel in deze producten draagt voor de helft bij aan de inkomsten van de bank. Als de wereldhandel verder aantrekt zal alleen al uit dit gegeven de winst bij Deutsche Bank verder kunnen toenemen. Natuurlijk moet een reactie op de scherpe gestegen koers dit jaar niet worden uitgesloten. Maar duidelijk is volgens Wilfried Steentjes wel dat steeds meer beleggers anders naar het aandeel gaan kijken. Zeker nu het nieuwe management bestaande uit Anshu Jain en Jürgen Fitschen hebben bewezen in het afgelopen halfjaar de zaken voortvarend te hebben aangepakt. Op basis van de koerswinstverhouding is het aandeel niet duur met 12 maal. Het dividendrendement is niet hoog met nog geen 2%. Maar dat kan fors gaan stijgen als het basiskapitaal op orde is.