De betrokkenheid van Deutsche Bank in het Libor-schandaal kan de bank duur komen te staan. Daarbovenop kwamen de teleurstellende cijfers van begin juli, slechts 960 miljoen euro winst voor belastingen, tegenover 1,8 miljard euro een jaar eerder.

In het voorbije weekend heeft de Amerikaanse overheid aangegeven dat het Deutsche Bank en drie andere Europese banken vervolgt voor frauduleuze olietradingtransacties met Iran. De affaire kostte Standard Chartered al 340 miljoen dollar en het wordt nog vervolgd voor transacties met Birma, Soedan en Libië. De Amerikaanse bankenregulator controleert de instelling in haar vestiging in New York, anders verliest ze haar licentie.

De beurskoers van Deutsche Bank is gedaald van 38 euro in maart tot 26 euro. De andere schandalen duwen de bank wellicht nog dieper en het kan nog lange maanden duren voor ze er weer boven op is, wat geldt voor de hele Europese bankensector die geteisterd wordt door de schuldencrisis.

Cédric Boitte

www.accioz.be

De betrokkenheid van Deutsche Bank in het Libor-schandaal kan de bank duur komen te staan. Daarbovenop kwamen de teleurstellende cijfers van begin juli, slechts 960 miljoen euro winst voor belastingen, tegenover 1,8 miljard euro een jaar eerder.In het voorbije weekend heeft de Amerikaanse overheid aangegeven dat het Deutsche Bank en drie andere Europese banken vervolgt voor frauduleuze olietradingtransacties met Iran. De affaire kostte Standard Chartered al 340 miljoen dollar en het wordt nog vervolgd voor transacties met Birma, Soedan en Libië. De Amerikaanse bankenregulator controleert de instelling in haar vestiging in New York, anders verliest ze haar licentie.De beurskoers van Deutsche Bank is gedaald van 38 euro in maart tot 26 euro. De andere schandalen duwen de bank wellicht nog dieper en het kan nog lange maanden duren voor ze er weer boven op is, wat geldt voor de hele Europese bankensector die geteisterd wordt door de schuldencrisis.Cédric Boittewww.accioz.be