Zelfs rekening gehouden met moderne standaarden is dat een hoge leverage. Die van JPMorgan Chase & Co, met een balans die ongeveer 20% kleiner is dan die van Deutsche Bank, heeft een Tier 1 Capital Ratio die bijna het dubbele is van Deutsche Bank.

De Tier 1 capital ratio bedroeg nochtans 13,80% (tegenover 12,30% op het einde van vorig jaar 2010), de Core Tier 1, zonder rekening te houden met hybride schulden die makkelijk in kapitaal omgezet kunnen worden, bedroeg 10,10%.

Het probleem van Deutsche Bank is dat ze veel Europese overheidsobligaties in portefeuille heeft.

Zelfs rekening gehouden met moderne standaarden is dat een hoge leverage. Die van JPMorgan Chase & Co, met een balans die ongeveer 20% kleiner is dan die van Deutsche Bank, heeft een Tier 1 Capital Ratio die bijna het dubbele is van Deutsche Bank. De Tier 1 capital ratio bedroeg nochtans 13,80% (tegenover 12,30% op het einde van vorig jaar 2010), de Core Tier 1, zonder rekening te houden met hybride schulden die makkelijk in kapitaal omgezet kunnen worden, bedroeg 10,10%. Het probleem van Deutsche Bank is dat ze veel Europese overheidsobligaties in portefeuille heeft.