Vice Chairman Thomas Hoenig van de Federal Deposit Insurance Corporation wijst er op dat Deutsche Bank angstwekkend is ondergekapitaliseerd, de grootste Duitse bank zou op dat vlak tot de slechtste in de wereld behoren. Dat betekent dat er weinig ruimte is om fouten te maken.

Volgens Hoenig is een en ander de fout van Bazel III, waardoor banken de kans krijgen om zich beter voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn. Deutsche Bank zelf ontkent de onderkapitalisatie en beweert integendeel dat ze één van de best gekapitaliseerde banken in de wereld is.

Vice Chairman Thomas Hoenig van de Federal Deposit Insurance Corporation wijst er op dat Deutsche Bank angstwekkend is ondergekapitaliseerd, de grootste Duitse bank zou op dat vlak tot de slechtste in de wereld behoren. Dat betekent dat er weinig ruimte is om fouten te maken. Volgens Hoenig is een en ander de fout van Bazel III, waardoor banken de kans krijgen om zich beter voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn. Deutsche Bank zelf ontkent de onderkapitalisatie en beweert integendeel dat ze één van de best gekapitaliseerde banken in de wereld is.