Bij Deutsche Bank AG is Chief Executive Officer Josef Ackermann van mening dat Griekenland zijn schulden zal kunnen betalen. Hij baseert die mening op de bereidheid van het land om hervormingen door te voeren.

De mening van Ackermann staat loodrecht ten opzichte van de uitslag uit een rondvraag bij analisten en economen die door Bloomberg enkele dagen geleden werd uitgevoerd.

Daaruit bleek dat 73% van de ondervraagden van mening was dat Griekenland zijn schulden niet zal kunnen terugbetalen en vroeg of laat een herstructurering van die schulden zal moeten aanvragen.

De Griekse premier George Papandreou verklaarde afgelopen weekend op de Institute of International Finance conference in Wenen dat hij de aangekondigde hervormingen zal doorvoeren, ook al loopt hij daardoor het risico om niet te worden herkozen.

Ackermann was enkele weken geleden nog van mening dat Griekenland niet in staat zou zijn om zijn schulden af te betalen, maar lijkt dus van mening te zijn veranderd door het vastberaden optreden van Papandreou.

Bij Deutsche Bank AG is Chief Executive Officer Josef Ackermann van mening dat Griekenland zijn schulden zal kunnen betalen. Hij baseert die mening op de bereidheid van het land om hervormingen door te voeren. De mening van Ackermann staat loodrecht ten opzichte van de uitslag uit een rondvraag bij analisten en economen die door Bloomberg enkele dagen geleden werd uitgevoerd. Daaruit bleek dat 73% van de ondervraagden van mening was dat Griekenland zijn schulden niet zal kunnen terugbetalen en vroeg of laat een herstructurering van die schulden zal moeten aanvragen. De Griekse premier George Papandreou verklaarde afgelopen weekend op de Institute of International Finance conference in Wenen dat hij de aangekondigde hervormingen zal doorvoeren, ook al loopt hij daardoor het risico om niet te worden herkozen. Ackermann was enkele weken geleden nog van mening dat Griekenland niet in staat zou zijn om zijn schulden af te betalen, maar lijkt dus van mening te zijn veranderd door het vastberaden optreden van Papandreou.