Volgens de analisten van Deutsche Bank zijn er wel meer van dergelijke volatiele periodes geweest bij het goud. Zo was er de periode 1980-81, toen de goudprijs een piek bereikte op 850 dollar en vervolgens terugviel tot de zone van 300 tot 400 dollar. De goudprijs stabiliseerde vervolgens jaren.

De vergelijking tussen toen en nu gaat volgens Deutsche Bank echter niet op, om de simpele reden dat de rente bij het begin van de jaren 80 ongeveer 20% bedrag. Nu staat die rente in de buurt van het nulpunt, wat een wereld van verschil uitmaakt. De analisten van de bank verwachten geen noemenswaardige terugval meer in de goudprijs.

Volgens de analisten van Deutsche Bank zijn er wel meer van dergelijke volatiele periodes geweest bij het goud. Zo was er de periode 1980-81, toen de goudprijs een piek bereikte op 850 dollar en vervolgens terugviel tot de zone van 300 tot 400 dollar. De goudprijs stabiliseerde vervolgens jaren. De vergelijking tussen toen en nu gaat volgens Deutsche Bank echter niet op, om de simpele reden dat de rente bij het begin van de jaren 80 ongeveer 20% bedrag. Nu staat die rente in de buurt van het nulpunt, wat een wereld van verschil uitmaakt. De analisten van de bank verwachten geen noemenswaardige terugval meer in de goudprijs.