Deutsche Bank geeft toe dat we een schuldenmonster in het leven riepen dat nu zo groot is geworden en zo cruciaal voor de werking van het financieel systeem dat de minste fout die wordt gemaakt genadeloos afgestraft zal worden. Het is bovendien te laat om zonder al te grote consequenties van koers te veranderen.

Mogelijk ligt de basis van de huidige crisis al in 1997-98, toen een grote crisis de groeimarkten teisterde. Sindsdien is het opbouwen van schulden de normaalste zaak in de wereld geworden. Eigenlijk is er niemand die nu nog durft te voorspellen hoe het verder moet. Eén zaak staat echter als een paal boven water: de uitstaande schulden zullen ooit afbetaald moeten worden.

Deutsche Bank geeft toe dat we een schuldenmonster in het leven riepen dat nu zo groot is geworden en zo cruciaal voor de werking van het financieel systeem dat de minste fout die wordt gemaakt genadeloos afgestraft zal worden. Het is bovendien te laat om zonder al te grote consequenties van koers te veranderen. Mogelijk ligt de basis van de huidige crisis al in 1997-98, toen een grote crisis de groeimarkten teisterde. Sindsdien is het opbouwen van schulden de normaalste zaak in de wereld geworden. Eigenlijk is er niemand die nu nog durft te voorspellen hoe het verder moet. Eén zaak staat echter als een paal boven water: de uitstaande schulden zullen ooit afbetaald moeten worden.