Uit een analyse van CBNC blijkt dat maar liefst 120 Amerikaanse staden en steden met gelijkaardige problemen geconfronteerd worden, zij het voorlopig in mindere mate. In de toekomst is de kans groot dat nog meer overheden in de Verenigde Staten zullen moeten toegeven dat ze niet aan hun pensioenverplichtingen kunnen voldoen.

Maar de pensioenproblematiek reikt verder dan alleen maar de Verenigde Staten, ook in Europa wordt met toenemende ongerustheid uitgekeken naar wat zich in Detroit afspeelt. De kans is niet onbestaande dat er binnenkort aan deze kant van de Atlantische Oceaan problemen zullen opduiken wat de betaling van de pensioenen betreft.

Uit een analyse van CBNC blijkt dat maar liefst 120 Amerikaanse staden en steden met gelijkaardige problemen geconfronteerd worden, zij het voorlopig in mindere mate. In de toekomst is de kans groot dat nog meer overheden in de Verenigde Staten zullen moeten toegeven dat ze niet aan hun pensioenverplichtingen kunnen voldoen. Maar de pensioenproblematiek reikt verder dan alleen maar de Verenigde Staten, ook in Europa wordt met toenemende ongerustheid uitgekeken naar wat zich in Detroit afspeelt. De kans is niet onbestaande dat er binnenkort aan deze kant van de Atlantische Oceaan problemen zullen opduiken wat de betaling van de pensioenen betreft.