Bovendien zijn er ook nog altijd de solvabiliteitsproblemen, de politieke druk in Ierland, de belastingontduiking in Griekenland en de politieke onenigheid in Europa.

De ECB zou volgens Dexia moeten uitpakken met een echt ambitieus aankoopprogramma (500 miljard euro) om de situatie om te gooien, nu het ontstaan van euro-obligaties, die moeten zorgen voor een gemeenschappelijke financiering van de Europese schulden, nog ver van ons verwijderd is.

Tot op vandaag blijft Dexia negatief voor de perifere landen (Ierland, Portugal en Spanje). De economen van de bank gaan ook uit van een opleving van de Duitse rente op 10 jaar, die opwaarts gericht blijft dankzij de kerngezonde Duitse economie!

Bovendien zijn er ook nog altijd de solvabiliteitsproblemen, de politieke druk in Ierland, de belastingontduiking in Griekenland en de politieke onenigheid in Europa. De ECB zou volgens Dexia moeten uitpakken met een echt ambitieus aankoopprogramma (500 miljard euro) om de situatie om te gooien, nu het ontstaan van euro-obligaties, die moeten zorgen voor een gemeenschappelijke financiering van de Europese schulden, nog ver van ons verwijderd is. Tot op vandaag blijft Dexia negatief voor de perifere landen (Ierland, Portugal en Spanje). De economen van de bank gaan ook uit van een opleving van de Duitse rente op 10 jaar, die opwaarts gericht blijft dankzij de kerngezonde Duitse economie!