Derivaten op staatsobligaties zijn de achilleshiel van het wereldwijd financieel systeem. Wereldwijd zouden er voor een bedrag van 600.000 miljard dollar aan derivatenposities openstaan met Amerikaanse, Japanse, Duitse enzovoort staatsobligaties als onderliggende waarde.

De centrale banken wereldwijd hebben sinds 2007 alle moeite van de wereld moeten doen om er voor te zorgen dat de situatie niet ontspoort. Ze houden de rente al jarenlang rond het nulniveau terwijl er ongeveer 10.000 miljard dollar in het financieel systeem werd gepompt. Daarmee hebben ze echter alleen een stabilisatie kunnen bereiken, opgelost is er nog niets.

Derivaten op staatsobligaties zijn de achilleshiel van het wereldwijd financieel systeem. Wereldwijd zouden er voor een bedrag van 600.000 miljard dollar aan derivatenposities openstaan met Amerikaanse, Japanse, Duitse enzovoort staatsobligaties als onderliggende waarde. De centrale banken wereldwijd hebben sinds 2007 alle moeite van de wereld moeten doen om er voor te zorgen dat de situatie niet ontspoort. Ze houden de rente al jarenlang rond het nulniveau terwijl er ongeveer 10.000 miljard dollar in het financieel systeem werd gepompt. Daarmee hebben ze echter alleen een stabilisatie kunnen bereiken, opgelost is er nog niets.