Het is niet helemaal duidelijk welk het totaal bedrag is dat aan derivaten uitstaat, sommige bronnen spreken van 500 tot 750.000 miljard dollar. In ieder geval enorme bedragen die een landmijn leggen onder het financieel systeem zoals we dat nu kennen.

Deze week werd bekend dat alleen al Deutsche Bank voor een bedrag van 75.000 miljard dollar aan derivaten heeft uitstaan. Dat is een bedrag dat 20 keer groter is dan het Duitse BBP. Wanneer ooit ergens iets misloopt, kan de impact van de afgeleide producten op het financieel systeem enorm zijn.

Het is niet helemaal duidelijk welk het totaal bedrag is dat aan derivaten uitstaat, sommige bronnen spreken van 500 tot 750.000 miljard dollar. In ieder geval enorme bedragen die een landmijn leggen onder het financieel systeem zoals we dat nu kennen. Deze week werd bekend dat alleen al Deutsche Bank voor een bedrag van 75.000 miljard dollar aan derivaten heeft uitstaan. Dat is een bedrag dat 20 keer groter is dan het Duitse BBP. Wanneer ooit ergens iets misloopt, kan de impact van de afgeleide producten op het financieel systeem enorm zijn.