De EU en de VS gaan richting een derde niveau in de sancties, waarmee ze een keerpunt in het conflict markeren. In de toekomst zijn twee uitkomsten mogelijk: escalatie of de-escalatie.

De gevolgen voor de Russische economie en markten zijn op korte termijn beperkt, doordat Rusland nog steeds in staat is zichzelf te financieren en doordat zijn belangrijke energiesector buiten de sancties valt.

Maar de looptijd van de sancties en Ruslands reactie zijn bepalende factoren. DAWM zal de situatie nauwkeurig blijven volgen en alert zijn op neerwaartse risico's en positieve kansen.

De EU en de VS gaan richting een derde niveau in de sancties, waarmee ze een keerpunt in het conflict markeren. In de toekomst zijn twee uitkomsten mogelijk: escalatie of de-escalatie. De gevolgen voor de Russische economie en markten zijn op korte termijn beperkt, doordat Rusland nog steeds in staat is zichzelf te financieren en doordat zijn belangrijke energiesector buiten de sancties valt. Maar de looptijd van de sancties en Ruslands reactie zijn bepalende factoren. DAWM zal de situatie nauwkeurig blijven volgen en alert zijn op neerwaartse risico's en positieve kansen.