De Europese ministers van Financiën vergaderen nog steeds over Griekenland. De hoop is toegenomen dat er ditmaal wel een akkoord kan worden afgesloten, maar volgens analisten zou het probleem vooral bij het Internationaal Monetair Fonds liggen.

Dat verzet zich namelijk nog steeds tegen verlenging van de periode waarin de Grieken hun schulden moeten afbouwen.

De Franse premier Pierre Moscovici stelde dat een overeenkomst natuurlijk niet kan worden gegarandeerd, maar het zou volgens Moscovici onverantwoordelijk zijn als er geen akkoord werd bereikt. De derde keer zou volgens Moscovici de goede keer moeten zijn.

De Europese ministers van Financiën vergaderen nog steeds over Griekenland. De hoop is toegenomen dat er ditmaal wel een akkoord kan worden afgesloten, maar volgens analisten zou het probleem vooral bij het Internationaal Monetair Fonds liggen. Dat verzet zich namelijk nog steeds tegen verlenging van de periode waarin de Grieken hun schulden moeten afbouwen. De Franse premier Pierre Moscovici stelde dat een overeenkomst natuurlijk niet kan worden gegarandeerd, maar het zou volgens Moscovici onverantwoordelijk zijn als er geen akkoord werd bereikt. De derde keer zou volgens Moscovici de goede keer moeten zijn.