Die kan er komen wanneer de Amerikaanse overheid en de Federal Reserve Bank de gang van zaken niet op de voet blijven volgen. Blinder verwijst naar het scenario van 1936, toen een foute monetaire politiek de VS-economie in een nieuwe recessie stortte.

Wat moet er gebeuren? Volgens Blinder moet de economie tijdig losgekoppeld worden van de zuurstoffles waaraan ze nu hangt. De vraag is uiteraard: wanneer is genoeg genoeg?

Blinder meent dat de economische indicatoren in de komende maanden met meer dan gewone aandacht in de gaten moeten worden gehouden. Zodra blijkt dat de tijd rijp is, moet de overheid de economie loslaten.

Blinder geeft toe dat dit een moeilijke evenwichtsoefening gaat worden. De staat heeft de VS-economie voor een depressie kunnen behoeden, nu is het zaak om een nieuwe recessie te voorkomen.

Die kan er komen wanneer de Amerikaanse overheid en de Federal Reserve Bank de gang van zaken niet op de voet blijven volgen. Blinder verwijst naar het scenario van 1936, toen een foute monetaire politiek de VS-economie in een nieuwe recessie stortte.Wat moet er gebeuren? Volgens Blinder moet de economie tijdig losgekoppeld worden van de zuurstoffles waaraan ze nu hangt. De vraag is uiteraard: wanneer is genoeg genoeg?Blinder meent dat de economische indicatoren in de komende maanden met meer dan gewone aandacht in de gaten moeten worden gehouden. Zodra blijkt dat de tijd rijp is, moet de overheid de economie loslaten. Blinder geeft toe dat dit een moeilijke evenwichtsoefening gaat worden. De staat heeft de VS-economie voor een depressie kunnen behoeden, nu is het zaak om een nieuwe recessie te voorkomen.