Griekenland toont aan wat het effect van strenge besparingsrondes is: de Griekse overheid heeft tot dusver besparingsmaatregelen opgelegd overeenstemmend met 15% van het BBP. Het actuele BBP is als gevolg daarvan met ongeveer 18% gedaald.

Richard Field van Trust Your Instincts zit blijkbaar op dezelfde lijn als Krugman, hij waarschuwt de Amerikaanse president Barack Obama om niet in dezelfde val te trappen. Hij adviseert daarom om met de handen af te blijven van Social Security af te blijven en om andere geplande besparingsmaatregelen te schrappen. Of dat advies in goede aarde zal vallen, moet nog afgewacht worden.

Griekenland toont aan wat het effect van strenge besparingsrondes is: de Griekse overheid heeft tot dusver besparingsmaatregelen opgelegd overeenstemmend met 15% van het BBP. Het actuele BBP is als gevolg daarvan met ongeveer 18% gedaald. Richard Field van Trust Your Instincts zit blijkbaar op dezelfde lijn als Krugman, hij waarschuwt de Amerikaanse president Barack Obama om niet in dezelfde val te trappen. Hij adviseert daarom om met de handen af te blijven van Social Security af te blijven en om andere geplande besparingsmaatregelen te schrappen. Of dat advies in goede aarde zal vallen, moet nog afgewacht worden.