Anderzijds bedraagt de prijs voor WTI slechts iets meer dan 85 dollar. De spread tussen beide olievariëteiten is in de afgelopen dagen nog verder opgelopen, meer bepaald van 10 naar ruim 15 dollar.

Dennis Gartman, uitgever van de Gartman Newsletter, ziet de spread tussen Brent en WTI Spread niet oplopen boven 20 dollar. WTI is weliswaar goedkoop, maar voorlopig nog geen aanvaardbaar alternatief voor Brent.

Daar zou echter verandering in kunnen komen wanneer de spread tussen beiden oploopt tot boven 20 dollar. In dat geval zouden de oliehandelaren waar voor hun geld kiezen en WTI gaan kopen in plaats van Brent.

Anderzijds bedraagt de prijs voor WTI slechts iets meer dan 85 dollar. De spread tussen beide olievariëteiten is in de afgelopen dagen nog verder opgelopen, meer bepaald van 10 naar ruim 15 dollar. Dennis Gartman, uitgever van de Gartman Newsletter, ziet de spread tussen Brent en WTI Spread niet oplopen boven 20 dollar. WTI is weliswaar goedkoop, maar voorlopig nog geen aanvaardbaar alternatief voor Brent. Daar zou echter verandering in kunnen komen wanneer de spread tussen beiden oploopt tot boven 20 dollar. In dat geval zouden de oliehandelaren waar voor hun geld kiezen en WTI gaan kopen in plaats van Brent.