Maar dit jaar is het edelmetaal al 10% duurder geworden en volgens Gartman is de einde van de stijging nog niet in zicht. De goudprijs is namelijk uitgedrukt in een aantal belangrijke munten zoals de Japanse yen, het Brits pond en de Australische dollar door belangrijke weerstandsniveaus gebroken.

Drie factoren zullen volgens de uitgever een belangrijke rol spelen bij de verdere stijging van de goudprijs. Dat zijn achtereenvolgens het verder zetten van de monetaire politiek door de Amerikaanse centrale bank, aanhoudende wereldwijde druk op de koersen van een aantal munten en de uitbodeming van de grondstoffenprijzen. Bovendien zullen de Chinezen op een agressieve manier goud blijven kopen.

Maar dit jaar is het edelmetaal al 10% duurder geworden en volgens Gartman is de einde van de stijging nog niet in zicht. De goudprijs is namelijk uitgedrukt in een aantal belangrijke munten zoals de Japanse yen, het Brits pond en de Australische dollar door belangrijke weerstandsniveaus gebroken. Drie factoren zullen volgens de uitgever een belangrijke rol spelen bij de verdere stijging van de goudprijs. Dat zijn achtereenvolgens het verder zetten van de monetaire politiek door de Amerikaanse centrale bank, aanhoudende wereldwijde druk op de koersen van een aantal munten en de uitbodeming van de grondstoffenprijzen. Bovendien zullen de Chinezen op een agressieve manier goud blijven kopen.