Dit jaar zal waarschijnlijk het eerste jaar in dit millennium worden dat de goudprijs in het rood zal afsluiten. Volgens Gartman - en hij staat met die mening niet alleen - hoeven we niet te verwachten dat de prijs voor een bepaald iets jaar na jaar in prijs kan stijgen. De goudprijs is al 12 jaar aan een stuk gestegen en dus kan de tijd rijp zijn voor een rustpauze.

Die mening wordt gedeeld door andere beleggers, want die zijn massaal overgestapt van goud naar aandelen. Gartman verwacht dat de beurskoersen volgend jaar opnieuw zullen stijgen, maar hij sluit niet uit dat ook de goudprijs 2014 hoger zal afsluiten.

Dit jaar zal waarschijnlijk het eerste jaar in dit millennium worden dat de goudprijs in het rood zal afsluiten. Volgens Gartman - en hij staat met die mening niet alleen - hoeven we niet te verwachten dat de prijs voor een bepaald iets jaar na jaar in prijs kan stijgen. De goudprijs is al 12 jaar aan een stuk gestegen en dus kan de tijd rijp zijn voor een rustpauze. Die mening wordt gedeeld door andere beleggers, want die zijn massaal overgestapt van goud naar aandelen. Gartman verwacht dat de beurskoersen volgend jaar opnieuw zullen stijgen, maar hij sluit niet uit dat ook de goudprijs 2014 hoger zal afsluiten.