Samen ontwikkelen ze de WAVE PIONEER, een golfenergieconvertor. De WAVE PIONEER is een drijvend apparaat dat energie opwekt uit de deining van golven.

Hij is specifiek bestemd voor een gematigd golfklimaat zoals dat van onze Belgische kust. Op 23 april 2013 werd deze FlanSea golfenergieconvertor WAVE PIONEER officieel te water gelaten in het Zeewezendok in de haven van Oostende.

Na enkele weken wordt het testapparaat verplaatst en volgt de installatie op circa 1 km voor de kust van Oostende. Tot het einde van 2013 zal de WAVE PIONEER uitvoerig getest worden met het oog op de verdere ontwikkeling ervan.

Samen ontwikkelen ze de WAVE PIONEER, een golfenergieconvertor. De WAVE PIONEER is een drijvend apparaat dat energie opwekt uit de deining van golven. Hij is specifiek bestemd voor een gematigd golfklimaat zoals dat van onze Belgische kust. Op 23 april 2013 werd deze FlanSea golfenergieconvertor WAVE PIONEER officieel te water gelaten in het Zeewezendok in de haven van Oostende. Na enkele weken wordt het testapparaat verplaatst en volgt de installatie op circa 1 km voor de kust van Oostende. Tot het einde van 2013 zal de WAVE PIONEER uitvoerig getest worden met het oog op de verdere ontwikkeling ervan.