Vervolgens heeft ze zich herpakt om enkele dagen nadien nieuwe records te vestigen. Vandaar de vraag: welke logica volgen de markten?

Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig. Eén van de meest populaire theorieën stelt dat de markten denken dat ze zich in een win-win-situatie bevinden: als het economische herstel in de Verenigde Staten zich doorzet, zouden de bedrijfswinsten vervolgens moeten stijgen, des te meer daar de inflatie nog lang geen bedreiging vormt.

Op de Europese beurzen is sinds de opening niet zo veel veranderd, de belangrijkste indices blijven in het rood met verliezen die oplopen tot ongeveer een half procent. Op de Brusselse beurs is Delta Lloyd momenteel een opvallende daler, de koers geeft bijna 10% prijs.

Vervolgens heeft ze zich herpakt om enkele dagen nadien nieuwe records te vestigen. Vandaar de vraag: welke logica volgen de markten? Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig. Eén van de meest populaire theorieën stelt dat de markten denken dat ze zich in een win-win-situatie bevinden: als het economische herstel in de Verenigde Staten zich doorzet, zouden de bedrijfswinsten vervolgens moeten stijgen, des te meer daar de inflatie nog lang geen bedreiging vormt. Op de Europese beurzen is sinds de opening niet zo veel veranderd, de belangrijkste indices blijven in het rood met verliezen die oplopen tot ongeveer een half procent. Op de Brusselse beurs is Delta Lloyd momenteel een opvallende daler, de koers geeft bijna 10% prijs.