De twee belangrijkste indicatoren die zich in de eurozone in gunstige ontwikkelen zijn volgens professor Stefan Duchateau enerzijds de reële effectieve wisselkoersen en anderzijds de lopende rekening van de betrokken landen. De eerste indicator is van essentieel belang om het niveau van de nominale wisselkoers te kunnen evalueren.

De conclusie die hieruit getrokken kan worden bepaald meteen ook de houdbaarheid van de deelname van een bepaald land aan een muntunie. Om concreet te zijn: Wanneer je tot de eurozone behoort dan betekent dit vanzelfsprekend dat de nominale wisselkoers tussen de deelnemende landen niet kan gewijzigd worden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De twee belangrijkste indicatoren die zich in de eurozone in gunstige ontwikkelen zijn volgens professor Stefan Duchateau enerzijds de reële effectieve wisselkoersen en anderzijds de lopende rekening van de betrokken landen. De eerste indicator is van essentieel belang om het niveau van de nominale wisselkoers te kunnen evalueren. De conclusie die hieruit getrokken kan worden bepaald meteen ook de houdbaarheid van de deelname van een bepaald land aan een muntunie. Om concreet te zijn: Wanneer je tot de eurozone behoort dan betekent dit vanzelfsprekend dat de nominale wisselkoers tussen de deelnemende landen niet kan gewijzigd worden. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.