Delta Lloyd is vanmorgen de sterkste daler op de Brusselse beurs.

De obligatiemarkten hebben volgens professor Stefan Duchateau geen compenserende factor in de vorm van meevallende bedrijfsresultaten en konden vandaar minder positief reageren op de betere macro-economische cijfers.

De noodzaak tot een verdere rentestijging is daarenboven onmiskenbaar in het perspectief van de verbeterende conjuncturele voorzichten in de Westerse industriële landen en Japan.

Een stijging met 1% tegen het einde van 2014 zou echter reeds volstaan om de huidige groeiverwachtingen te kunnen vertalen in een evenwichtige rentestand, zeker in het licht van de huidige, zeer matige inflatieverwachtingen. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Delta Lloyd is vanmorgen de sterkste daler op de Brusselse beurs. De obligatiemarkten hebben volgens professor Stefan Duchateau geen compenserende factor in de vorm van meevallende bedrijfsresultaten en konden vandaar minder positief reageren op de betere macro-economische cijfers. De noodzaak tot een verdere rentestijging is daarenboven onmiskenbaar in het perspectief van de verbeterende conjuncturele voorzichten in de Westerse industriële landen en Japan. Een stijging met 1% tegen het einde van 2014 zou echter reeds volstaan om de huidige groeiverwachtingen te kunnen vertalen in een evenwichtige rentestand, zeker in het licht van de huidige, zeer matige inflatieverwachtingen. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.