Delta Lloyd vergroot de blootstelling aan hypotheken fors. Dit wordt over het algemeen als positief gezien. Zelfs in het geval van hypotheken die gedekt worden door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De groei van de hypotheekportefeuille zal bijdragen aan de opbrengsten.

ABN Amro schat namelijk in dat de rente op nieuwe hypotheken hoger zal zijn dan het huidige rendement van de portefeuille.

Dit doet de negatieve gevolgen van de toenemende blootstelling aan de Nederlandse hypotheekmarkt teniet.

Ook weegt het op tegen de impact van kapitaaleisen voor de omschakeling van staatsobligaties naar hypotheken. Het verkoopadvies blijft gehandhaafd.

Delta Lloyd vergroot de blootstelling aan hypotheken fors. Dit wordt over het algemeen als positief gezien. Zelfs in het geval van hypotheken die gedekt worden door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De groei van de hypotheekportefeuille zal bijdragen aan de opbrengsten. ABN Amro schat namelijk in dat de rente op nieuwe hypotheken hoger zal zijn dan het huidige rendement van de portefeuille. Dit doet de negatieve gevolgen van de toenemende blootstelling aan de Nederlandse hypotheekmarkt teniet. Ook weegt het op tegen de impact van kapitaaleisen voor de omschakeling van staatsobligaties naar hypotheken. Het verkoopadvies blijft gehandhaafd.