De omzet daalde met 11% tot USD 13,7 miljard. De cijfers zijn zwakker dan analisten gemiddeld hadden verwacht. De winst per aandeel kwam uit op USD 0,39, een dollarcent minder dan verwacht en 28% minder ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lastige marktomstandigheden

De resultaten weerspiegelen de lastige marktomstandigheden voor bedrijven die teveel afhankelijk zijn van de verkoop van personal computers.

Dell kampt met teruglopende verkopen en toenemende concurrentie van Chinese computerfabrikanten als Lenovo. Bovenal snoepen tabletcomputers marktaandeel af van desktops en laptops.

Dell gaat voor het laatste kwartaal uit van USD 14 tot USD 14.41 miljard omzet, waar analisten hadden gerekend op USD 14,49 miljard. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden.

De omzet daalde met 11% tot USD 13,7 miljard. De cijfers zijn zwakker dan analisten gemiddeld hadden verwacht. De winst per aandeel kwam uit op USD 0,39, een dollarcent minder dan verwacht en 28% minder ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Lastige marktomstandighedenDe resultaten weerspiegelen de lastige marktomstandigheden voor bedrijven die teveel afhankelijk zijn van de verkoop van personal computers. Dell kampt met teruglopende verkopen en toenemende concurrentie van Chinese computerfabrikanten als Lenovo. Bovenal snoepen tabletcomputers marktaandeel af van desktops en laptops. Dell gaat voor het laatste kwartaal uit van USD 14 tot USD 14.41 miljard omzet, waar analisten hadden gerekend op USD 14,49 miljard. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie houden.