Zo steeg de koers van Cisco de afgelopen week met 7% door goede kwartaalresultaten. Maar dat brengt het aandeel nog niet tot de winnaars wan het noteert nog een verlies over de afgelopen 52 weken.

Sterkste verliezer in de Dow Jones index is HP en Intel. En dat juist in een tijd dat elektronica de winkels uitvliegt. Iedereen lijkt wel een tablet te willen hebben. Maar juist in die sector is met name HP niet sterk vertegenwoordigd. Net als de eeuwige concurrent van het bedrijf, Dell.

De cijfers van het bedrijf vielen weer tegen. Voor de vierde keer op rij daalt de omzet van het bedrijf. De beleggers reageerden teleurgesteld en het aandeel staat op een verlies voor het jaar van ruim 36%.

In de afgelopen jaren heeft Dell diverse overnames gedaan om haar afhankelijkheid van de verkoop van gewone PC te verminderen.

Sinds 2009 in totaal $ 12 mrd. Maar ondanks deze investeringen komt de helft van de omzet nog uit de PC markt. Veel kans op een snel herstel is er volgens W. Steentje niet.

Het zal heel moeilijk zijn om met een eigen tablet te komen en die goed te positioneren. Immers het gaat niet alleen om de hardware maar vooral om de software (de apps) die beschikbaar zijn voor een dergelijk product.

Daarnaast komt men ook midden in de strijd tussen Apple en Samsung. En daar valt op dit moment niet tegen in te gaan.

Zo steeg de koers van Cisco de afgelopen week met 7% door goede kwartaalresultaten. Maar dat brengt het aandeel nog niet tot de winnaars wan het noteert nog een verlies over de afgelopen 52 weken. Sterkste verliezer in de Dow Jones index is HP en Intel. En dat juist in een tijd dat elektronica de winkels uitvliegt. Iedereen lijkt wel een tablet te willen hebben. Maar juist in die sector is met name HP niet sterk vertegenwoordigd. Net als de eeuwige concurrent van het bedrijf, Dell. De cijfers van het bedrijf vielen weer tegen. Voor de vierde keer op rij daalt de omzet van het bedrijf. De beleggers reageerden teleurgesteld en het aandeel staat op een verlies voor het jaar van ruim 36%. In de afgelopen jaren heeft Dell diverse overnames gedaan om haar afhankelijkheid van de verkoop van gewone PC te verminderen. Sinds 2009 in totaal $ 12 mrd. Maar ondanks deze investeringen komt de helft van de omzet nog uit de PC markt. Veel kans op een snel herstel is er volgens W. Steentje niet. Het zal heel moeilijk zijn om met een eigen tablet te komen en die goed te positioneren. Immers het gaat niet alleen om de hardware maar vooral om de software (de apps) die beschikbaar zijn voor een dergelijk product. Daarnaast komt men ook midden in de strijd tussen Apple en Samsung. En daar valt op dit moment niet tegen in te gaan.