De koers van Dell steeg met 13%. Volgens de Wall Street Journal zou Dell gesprekken voeren met de buyout firms Silver Lake Partners en TPG, die het concern zouden willen overnemen.

Dat is niet nieuw, want oprichter en CEO Michael Dell, die 15% van de aandelen bezit, overwoog in 2010 al dat hij het bedrijf van de beurs zou halen.

Volgens de krant zouden de gesprekken echter zijn geïntensiveerd en zou er mogelijk binnen zes weken al een bericht naar buiten kunnen komen.

De koers van Dell was eind 2012 onder de Usd 10 gezakt, de laagste koers sinds begin 2008. De marktkapitalisatie van Dell is nu Usd 21 mrd en een buy out zou de grootste zijn sinds 2008.

Het is wel een grote kluif en de vooruitzichten voor Dell zijn niet best. Maar private equity partijen kijken verlekkerd naar de ruim Usd 14 mrd kas op de balans en de koers bedraagt slechts 7 keer de door de markt verwachte winst in 2013. Een klassieke overnamekandidaat dus volgens Theodoor Gilissen Bankiers.

De koers van Dell steeg met 13%. Volgens de Wall Street Journal zou Dell gesprekken voeren met de buyout firms Silver Lake Partners en TPG, die het concern zouden willen overnemen. Dat is niet nieuw, want oprichter en CEO Michael Dell, die 15% van de aandelen bezit, overwoog in 2010 al dat hij het bedrijf van de beurs zou halen. Volgens de krant zouden de gesprekken echter zijn geïntensiveerd en zou er mogelijk binnen zes weken al een bericht naar buiten kunnen komen. De koers van Dell was eind 2012 onder de Usd 10 gezakt, de laagste koers sinds begin 2008. De marktkapitalisatie van Dell is nu Usd 21 mrd en een buy out zou de grootste zijn sinds 2008. Het is wel een grote kluif en de vooruitzichten voor Dell zijn niet best. Maar private equity partijen kijken verlekkerd naar de ruim Usd 14 mrd kas op de balans en de koers bedraagt slechts 7 keer de door de markt verwachte winst in 2013. Een klassieke overnamekandidaat dus volgens Theodoor Gilissen Bankiers.