en speciale commissie van Dell zal de voorstellen beoordelen, ondertussen handhaaft ABN Amro de schatting voor de fair value en hanteert een houdadvies.

Michael Dell en Silver Lake Partners hebben op 5 februari een bod uitgebracht, met de intentie om Dell van de beurs te halen. Dit bod had een totale waarde van 24,4 miljard dollar.

Aandeelhouders zouden USD 13,65 per aandeel ontvangen en kregen bij dit voorstel niet de mogelijkheid om eigen vermogen van het nieuwe bedrijf aan te houden.

Enkele grootaandeelhouders, waaronder Southeastern en T. Rowe Price, hebben verzet geuit tegen dit bod. De grootaandeelhouders beweerden dat het bod van Michael Dell het bedrijf zou onderwaarderen. Daarnaast zou het bod in strijd zijn met de belangen van aandeelhouders.

De nieuwe biedingen waarderen Dell boven de 13,65 dollar. Aandeelhouders krijgen met de nieuwe voorstellen wel de mogelijkheid om een aandelenbelang in Dell te behouden.

Dit kan een opluchting zijn voor aandeelhouders Southeastern en T. Rowe Price. Het bod van Blackstone Group waardeert Dell op USD 14,25 per aandeel en handhaaft de notering van Deel aandelen op de Nasdaq.

Het bod van Carl Icahn komt op USD 15,00 per aandeel en maakt het voor aandeelhouders mogelijk om een één-op-één ruil voor aandelen in de nieuwe privé-entiteit te ontvangen, als zij afzien van het USD 15,00 bod per aandeel.

De nieuwe voorstellen weerspiegelen het opwaartse potentieel van Dell. Mogelijk zijn de voorstellen meer in het belang van de aandeelhouders.

Voordat er sprake was van een mogelijke uitkoop, hadden wij een basisscenario met een geschatte reële waarde van USD 14,00 per aandeel.

Het positieve scenario ging uit van een reële waarde van USD 30,00 per aandeel, als gevolg van de potentiële groei en margeverbetering wanneer groei van de zakelijke tak van Dell aantrekt.

De analisten van ABN Amro denken dat de 14,5 miljard dollar die Dell heeft besteed aan overnames sinds 2007 goed kan zijn voor de bedrijfswinst, mits deze overnames samen kunnen worden ingezet.

Toch zien zij verdere risico's bij de integratie en een steeds competitievere omgeving ten opzichte van het hele portfolio van Dell. De transformatie van Dell wordt daardoor op lange termijn uitdagender. Hierdoor lijkt het positieve scenario niet erg waarschijnlijk.

en speciale commissie van Dell zal de voorstellen beoordelen, ondertussen handhaaft ABN Amro de schatting voor de fair value en hanteert een houdadvies. Michael Dell en Silver Lake Partners hebben op 5 februari een bod uitgebracht, met de intentie om Dell van de beurs te halen. Dit bod had een totale waarde van 24,4 miljard dollar. Aandeelhouders zouden USD 13,65 per aandeel ontvangen en kregen bij dit voorstel niet de mogelijkheid om eigen vermogen van het nieuwe bedrijf aan te houden. Enkele grootaandeelhouders, waaronder Southeastern en T. Rowe Price, hebben verzet geuit tegen dit bod. De grootaandeelhouders beweerden dat het bod van Michael Dell het bedrijf zou onderwaarderen. Daarnaast zou het bod in strijd zijn met de belangen van aandeelhouders. De nieuwe biedingen waarderen Dell boven de 13,65 dollar. Aandeelhouders krijgen met de nieuwe voorstellen wel de mogelijkheid om een aandelenbelang in Dell te behouden. Dit kan een opluchting zijn voor aandeelhouders Southeastern en T. Rowe Price. Het bod van Blackstone Group waardeert Dell op USD 14,25 per aandeel en handhaaft de notering van Deel aandelen op de Nasdaq. Het bod van Carl Icahn komt op USD 15,00 per aandeel en maakt het voor aandeelhouders mogelijk om een één-op-één ruil voor aandelen in de nieuwe privé-entiteit te ontvangen, als zij afzien van het USD 15,00 bod per aandeel. De nieuwe voorstellen weerspiegelen het opwaartse potentieel van Dell. Mogelijk zijn de voorstellen meer in het belang van de aandeelhouders. Voordat er sprake was van een mogelijke uitkoop, hadden wij een basisscenario met een geschatte reële waarde van USD 14,00 per aandeel. Het positieve scenario ging uit van een reële waarde van USD 30,00 per aandeel, als gevolg van de potentiële groei en margeverbetering wanneer groei van de zakelijke tak van Dell aantrekt. De analisten van ABN Amro denken dat de 14,5 miljard dollar die Dell heeft besteed aan overnames sinds 2007 goed kan zijn voor de bedrijfswinst, mits deze overnames samen kunnen worden ingezet. Toch zien zij verdere risico's bij de integratie en een steeds competitievere omgeving ten opzichte van het hele portfolio van Dell. De transformatie van Dell wordt daardoor op lange termijn uitdagender. Hierdoor lijkt het positieve scenario niet erg waarschijnlijk.