Delhaize zet opmars verder, Bank Degroof blijft neutraal

Op de Europese beurzen valt vandaag weinig of niets te beleven, de belangrijkste indices noteren dicht bij het slotniveau van gisteren. De BEL 20 blijft in Brussel een uitschieter in positieve zin en dat is vooral te danken aan Delhaize. Bank Degroof zal de prognoses lichtjes naar boven aanpassen en handhaaft het neutraal advies.

Frans Mulder, CEO van Delhaize, had nog het volgende te vertellen over de vanmorgen gepubliceerde omzetcijfers: “Met ongeveer €770 miljoen aan ongewijzigde wisselkoersen is onze voorlopige niet geauditeerde onderliggende bedrijfswinst voor 2013 in lijn met de verwachtingen die in de loop van het jaar werden meegedeeld. Dankzij onze sterke EBITDA, onze discipline inzake investeringen en onze voortdurende aandacht voor verbeteringen in het werkkapitaal, realiseerden we een vrije kasstroom van ongeveer €670 miljoen in 2013. Dit zal ons bijkomende middelen geven om onze kernactiviteiten te financieren, ons winkelnetwerk in selectieve markten uit te breiden en de balans te versterken.”

En verder: “In 2014 zullen we onze inspanningen inzake opbrengstengroei voortzetten door het klantenaanbod verder te verbeteren. Bovendien zullen we ernaar streven om de complexiteit en kosten verder te reduceren, de discipline inzake investeringen te handhaven om uiteindelijk een gezonde vrije kasstroom te blijven genereren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content