Daarnaast viel ook op dat de euro op de valutamarkten terrein moest prijsgeven. Op de valutamarkten zijn de spanningen nog niet verdwenen, eerder deze week gaf Jean-Claude Juncker aan geen verdere koersstijging van de euro genegen te zijn. Daardoor werd de Europese eenheidsmunt de wind uit de zeilen genomen.

Brussel was de uitzondering die de regel bevestigde, de BEL 20 sloot de vrijdagsessie af met een winst van ruim een kwart procent. Delhaize kon nog profiteren van de meevallende omzetcijfers die gisteren werden bekendgemaakt, Telenet lag daarentegen zwak op koers.

Daarnaast viel ook op dat de euro op de valutamarkten terrein moest prijsgeven. Op de valutamarkten zijn de spanningen nog niet verdwenen, eerder deze week gaf Jean-Claude Juncker aan geen verdere koersstijging van de euro genegen te zijn. Daardoor werd de Europese eenheidsmunt de wind uit de zeilen genomen. Brussel was de uitzondering die de regel bevestigde, de BEL 20 sloot de vrijdagsessie af met een winst van ruim een kwart procent. Delhaize kon nog profiteren van de meevallende omzetcijfers die gisteren werden bekendgemaakt, Telenet lag daarentegen zwak op koers.