De distributiegroep verwacht een toename van de bedrijfswinst tussen 0% en 3% (inclusief 53ste week in 2008) en een toename tussen 3,5% en 6,5% op vergelijkbare basis (exclusief 53ste week in 2008).

Daarnaast zijn er plannen voor het genereren van cash in 2009 door EUR 100 miljoen kostenbesparingen en EUR 50 miljoen aan verbeteringen in het werkkapitaal.

"Delhaize Groep boekte opnieuw solide resultaten in 2008," zei Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder, in een toelichting op de cijfers.

"Onze operationele ondernemingen behielden hun sterke opbrengstendynamiek ondanks het moeilijke economische klimaat. Dankzij talrijke verkoopsinitiatieven zoals het toegenomen aanbod van onze huismerkproducten, de verbeterde prijscompetitiviteit en winkelvernieuwingen, bleven de klanten trouw aan onze winkels. Onze winstgroei voor 2008 overschreed uiteindelijk onze verwachtingen als gevolg van een brutomarge ondersteund door de toegenomen verkoop van huismerkproducten, voortdurende efficiëntie en een strikt kostenbeheer. Onze sterke opbrengstendynamiek in het vierde kwartaal, ondersteund door een stabiel of stijgend aantal transacties, brengt ons in een sterke positie bij de aanvang van het jaar.

"Wij vertrouwen erop dat onze sterke winkelconcepten, assortimenten en prijspositionering onze prestaties in 2009 zullen ondersteunen. Dit is vooral belangrijk in een voortdurend uitdagend economish klimaat in 2009. Onze competitieve prijzen en innovatieve oplossingen zouden ons in staat moeten stellen de favoriete merken van onze klanten te blijven in deze zware economische tijden. Gedisciplineerde investeringen, acties die de structuur van onze bedrijfskosten met EUR 100 miljoen positief zullen beïnvloeden en verbeteringen in het werkkapitaal voor EUR 50 miljoen, zullen ons in staat stellen onze opbrengsten verder te laten stijgen, te investeren in prijzen en onze winstgevendheid te handhaven, zoals aangetoond in onze vooruitzichten voor 2009."

De distributiegroep verwacht een toename van de bedrijfswinst tussen 0% en 3% (inclusief 53ste week in 2008) en een toename tussen 3,5% en 6,5% op vergelijkbare basis (exclusief 53ste week in 2008). Daarnaast zijn er plannen voor het genereren van cash in 2009 door EUR 100 miljoen kostenbesparingen en EUR 50 miljoen aan verbeteringen in het werkkapitaal."Delhaize Groep boekte opnieuw solide resultaten in 2008," zei Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder, in een toelichting op de cijfers. "Onze operationele ondernemingen behielden hun sterke opbrengstendynamiek ondanks het moeilijke economische klimaat. Dankzij talrijke verkoopsinitiatieven zoals het toegenomen aanbod van onze huismerkproducten, de verbeterde prijscompetitiviteit en winkelvernieuwingen, bleven de klanten trouw aan onze winkels. Onze winstgroei voor 2008 overschreed uiteindelijk onze verwachtingen als gevolg van een brutomarge ondersteund door de toegenomen verkoop van huismerkproducten, voortdurende efficiëntie en een strikt kostenbeheer. Onze sterke opbrengstendynamiek in het vierde kwartaal, ondersteund door een stabiel of stijgend aantal transacties, brengt ons in een sterke positie bij de aanvang van het jaar. "Wij vertrouwen erop dat onze sterke winkelconcepten, assortimenten en prijspositionering onze prestaties in 2009 zullen ondersteunen. Dit is vooral belangrijk in een voortdurend uitdagend economish klimaat in 2009. Onze competitieve prijzen en innovatieve oplossingen zouden ons in staat moeten stellen de favoriete merken van onze klanten te blijven in deze zware economische tijden. Gedisciplineerde investeringen, acties die de structuur van onze bedrijfskosten met EUR 100 miljoen positief zullen beïnvloeden en verbeteringen in het werkkapitaal voor EUR 50 miljoen, zullen ons in staat stellen onze opbrengsten verder te laten stijgen, te investeren in prijzen en onze winstgevendheid te handhaven, zoals aangetoond in onze vooruitzichten voor 2009."