De ECB is een van de ongeveer 30 centrale banken die een "inflation targetting" politiek voeren. Dit houdt volgens Belfius Research in dat ze de inflatie op een niveau willen houden waar ze neutraal is voor de reële economie en waar ze dus geen

negatieve impact kan hebben op de investeringsbeslissingen van bedrijven.

Onderzoek heeft aangetoond dat dit nefaste niveau rond de 3% ligt. De meeste "inflation targetters" proberen dan ook de

prijsstijgingen onder de 2.5% per jaar te houden, hoewel er niet een echt heel strikt niveau bepaald is waarboven de "inflation targetter" automatisch tot actie zal overgaan.

De ECB is een van de ongeveer 30 centrale banken die een "inflation targetting" politiek voeren. Dit houdt volgens Belfius Research in dat ze de inflatie op een niveau willen houden waar ze neutraal is voor de reële economie en waar ze dus geen negatieve impact kan hebben op de investeringsbeslissingen van bedrijven. Onderzoek heeft aangetoond dat dit nefaste niveau rond de 3% ligt. De meeste "inflation targetters" proberen dan ook de prijsstijgingen onder de 2.5% per jaar te houden, hoewel er niet een echt heel strikt niveau bepaald is waarboven de "inflation targetter" automatisch tot actie zal overgaan.