De eerste reactie van de beleggers was zonder meer positief, de koers van het aandeel schoot als een raket de lucht in en sleurde bijna de hele BEL 20 mee.

In de loop van de dag van de publicatie van de cijfers werden de resultaten echter wat beter geanalyseerd en kwamen de analisten tot de conclusie dat het toch niet allemaal rozengeur en maneschijn was. Uiteindelijk kon het aandeel toch nog een bescheiden winst vasthouden.

Beter dan verwacht, maar consensus was laag

De resultaten van Delhaize waren inderdaad beter dan verwacht, maar de consensusverwachting bij de analisten was eerder aan de bescheiden kant. John David Roeg merkt op dat het in zo'n geval niet zo moeilijk is om beter te doen dan algemeen was verwacht.

Volgens Roeg hoeven we op basis van de gepubliceerde cijfers geen al te hooggespannen verwachtingen koesteren voor zowel dit als voor volgend jaar. Hij heeft voor het aandeel Delhaize slechts een neutraal advies, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 31,50 euro.

De eerste reactie van de beleggers was zonder meer positief, de koers van het aandeel schoot als een raket de lucht in en sleurde bijna de hele BEL 20 mee. In de loop van de dag van de publicatie van de cijfers werden de resultaten echter wat beter geanalyseerd en kwamen de analisten tot de conclusie dat het toch niet allemaal rozengeur en maneschijn was. Uiteindelijk kon het aandeel toch nog een bescheiden winst vasthouden. Beter dan verwacht, maar consensus was laag De resultaten van Delhaize waren inderdaad beter dan verwacht, maar de consensusverwachting bij de analisten was eerder aan de bescheiden kant. John David Roeg merkt op dat het in zo'n geval niet zo moeilijk is om beter te doen dan algemeen was verwacht. Volgens Roeg hoeven we op basis van de gepubliceerde cijfers geen al te hooggespannen verwachtingen koesteren voor zowel dit als voor volgend jaar. Hij heeft voor het aandeel Delhaize slechts een neutraal advies, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 31,50 euro.