"Dankzij deze perfecte opvulovername van vier goed gelegen winkels in een stedelijk gebied, versterkt Mega Image eens te meer zijn positie in Boekarest. Deze overname zal ons eveneens toelaten om verkoopopportuniteiten en aankoopsynergieën te verwezenlijken, aldus Xavier Piesvaux, Algemeen Directeur van Mega Image. "Wij kijken ernaar uit om onze nieuwe klanten te bedienen en onze nieuwe medewerkers te verwelkomen in de Mega Image familie."

In 2008 bedroegen de opbrengsten van de vier overgenomen winkels EUR 12,3 miljoen. De vier winkels, die een oppervlakte hebben van 400 tot 750 vierkante meter, zullen omgezet worden naar Mega Image supermarkten binnen de 3 komende maanden.

De resultaten van de vier Prodas winkels zullen geconsolideerd worden in de resultaten van Delhaize Groep vanaf 13 juli 2009.
Mega Image werd opgericht in 1995 en is één van de grootste supermarktketens in Roemenië, met 43 winkels (waaronder de vier recent overgenomen winkels) in Boekarest, Constanta en Ploiesti.

Het aantal medewerkers bedroeg 2000 eind 2008. In 2000 nam Delhaize Groep een participatie van 51% in Mega Image. In 2004 werd Mega Image een volledige dochteronderneming van Delhaize Groep.

"Dankzij deze perfecte opvulovername van vier goed gelegen winkels in een stedelijk gebied, versterkt Mega Image eens te meer zijn positie in Boekarest. Deze overname zal ons eveneens toelaten om verkoopopportuniteiten en aankoopsynergieën te verwezenlijken, aldus Xavier Piesvaux, Algemeen Directeur van Mega Image. "Wij kijken ernaar uit om onze nieuwe klanten te bedienen en onze nieuwe medewerkers te verwelkomen in de Mega Image familie." In 2008 bedroegen de opbrengsten van de vier overgenomen winkels EUR 12,3 miljoen. De vier winkels, die een oppervlakte hebben van 400 tot 750 vierkante meter, zullen omgezet worden naar Mega Image supermarkten binnen de 3 komende maanden.De resultaten van de vier Prodas winkels zullen geconsolideerd worden in de resultaten van Delhaize Groep vanaf 13 juli 2009. Mega Image werd opgericht in 1995 en is één van de grootste supermarktketens in Roemenië, met 43 winkels (waaronder de vier recent overgenomen winkels) in Boekarest, Constanta en Ploiesti.Het aantal medewerkers bedroeg 2000 eind 2008. In 2000 nam Delhaize Groep een participatie van 51% in Mega Image. In 2004 werd Mega Image een volledige dochteronderneming van Delhaize Groep.