De afgelopen maanden is de koers van Delhaize mooi gestegen. Er zijn twee verklaringen voor deze stijging: ten eerste de afbouw van heel wat shortposities op het aandeel (speculanten die op een koersdaling rekenden werden door de koersstijging een hak gezet) en ten tweede de aankondiging dat over de periode 2013 - 2015 op een jaarlijkse vrije kasstroom (free cash flow, FCF) van 500 miljoen euro gemikt wordt.

Deze doelstelling wil de groep bereiken door minder te gaan investeren (762 miljoen euro in 2011, 688 miljoen euro in 2012 en 650 miljoen euro eind 2013).

Als alle andere gegevens hetzelfde blijven, leidt een toename van de FCF in de waarderingsmodellen op basis van de DCF (Discounting Cash Flow) tot hogere koersdoelen.

Met de stijging van de afgelopen maanden (tot het hoogste niveau van de afgelopen 12 maanden) en de beperkte zichtbaarheid (op dit moment) op de Amerikaanse consumptie voor de rest van 2013 geeft Delaunay een houdenadvies op Delhaize. Een Stop-Loss is aangewezen.

De afgelopen maanden is de koers van Delhaize mooi gestegen. Er zijn twee verklaringen voor deze stijging: ten eerste de afbouw van heel wat shortposities op het aandeel (speculanten die op een koersdaling rekenden werden door de koersstijging een hak gezet) en ten tweede de aankondiging dat over de periode 2013 - 2015 op een jaarlijkse vrije kasstroom (free cash flow, FCF) van 500 miljoen euro gemikt wordt. Deze doelstelling wil de groep bereiken door minder te gaan investeren (762 miljoen euro in 2011, 688 miljoen euro in 2012 en 650 miljoen euro eind 2013). Als alle andere gegevens hetzelfde blijven, leidt een toename van de FCF in de waarderingsmodellen op basis van de DCF (Discounting Cash Flow) tot hogere koersdoelen. Met de stijging van de afgelopen maanden (tot het hoogste niveau van de afgelopen 12 maanden) en de beperkte zichtbaarheid (op dit moment) op de Amerikaanse consumptie voor de rest van 2013 geeft Delaunay een houdenadvies op Delhaize. Een Stop-Loss is aangewezen.