Deze bekendmaking werd gedaan in de context van de procedure die door BI-LO werd opgestart voor het 'United States Bankruptcy Court for the District of South Carolina'.

BI-LO is een voedingsdistributeur die momenteel 214 winkels uitbaat in North Carolina, South Carolina, Tennessee en Georgia, en ongeveer 15 500 mensen tewerkstelt.

De onderneming heeft haar hoofdzetel in Mauldin, South Carolina. Op 23 maart 2009 hebben BI-LO en sommige van haar dochterondernemingen vrijwillig de procedure opgestart onder Chapter 11 van de United States Bankruptcy Code bij het United States Bankruptcy Court for the District of South Carolina.

Hogervernoemde BI-LO activa realiseerden in 2008 naar schatting een omzet van meer dan USD 2 miljard.

Rick Anicetti, Executive Vice President van Delhaize Groep en President en CEO van Food Lion LLC, zei: "Bij Food Lion LLC koesteren wij een grote bewondering voor de medewerkers en de winkels van BI-LO. Wij geloven dat onze markt- en dienstverleningsfilosofieën elkaar aanvullen en wij kijken ernaar uit om onze gesprekken met BI-LO verder te zetten."

De niet-bindende intentieverklaring is onderworpen aan de succesvolle uitvoering van de gebruikelijke stappen verbonden aan een dergelijke overname zoals bepaalde gerechtelijke goedkeuringen.

Delhaize en BI-LO zijn van plan de transactie af te ronden kort na het verkrijgen van de definitieve beslissing tot verkoop van de U.S. Bankruptcy Court overeenkomstig Section 363 van de U.S. Bankruptcy Code, waarbij de overdracht van de aangekochte activa aan Food Lion wordt goedgekeurd.

Delhaize is van plan om de hogervermelde BI-LO activa te integreren in het netwerk van haar volle dochteronderneming Food Lion, LLC. Food Lion, LLC is een voedingsdistributeur die meer dan 1 300 winkels in 11 staten in de V.S. uitbaat en meer dan 74 000 medewerkers telt.

Deze bekendmaking werd gedaan in de context van de procedure die door BI-LO werd opgestart voor het 'United States Bankruptcy Court for the District of South Carolina'. BI-LO is een voedingsdistributeur die momenteel 214 winkels uitbaat in North Carolina, South Carolina, Tennessee en Georgia, en ongeveer 15 500 mensen tewerkstelt. De onderneming heeft haar hoofdzetel in Mauldin, South Carolina. Op 23 maart 2009 hebben BI-LO en sommige van haar dochterondernemingen vrijwillig de procedure opgestart onder Chapter 11 van de United States Bankruptcy Code bij het United States Bankruptcy Court for the District of South Carolina. Hogervernoemde BI-LO activa realiseerden in 2008 naar schatting een omzet van meer dan USD 2 miljard. Rick Anicetti, Executive Vice President van Delhaize Groep en President en CEO van Food Lion LLC, zei: "Bij Food Lion LLC koesteren wij een grote bewondering voor de medewerkers en de winkels van BI-LO. Wij geloven dat onze markt- en dienstverleningsfilosofieën elkaar aanvullen en wij kijken ernaar uit om onze gesprekken met BI-LO verder te zetten." De niet-bindende intentieverklaring is onderworpen aan de succesvolle uitvoering van de gebruikelijke stappen verbonden aan een dergelijke overname zoals bepaalde gerechtelijke goedkeuringen. Delhaize en BI-LO zijn van plan de transactie af te ronden kort na het verkrijgen van de definitieve beslissing tot verkoop van de U.S. Bankruptcy Court overeenkomstig Section 363 van de U.S. Bankruptcy Code, waarbij de overdracht van de aangekochte activa aan Food Lion wordt goedgekeurd. Delhaize is van plan om de hogervermelde BI-LO activa te integreren in het netwerk van haar volle dochteronderneming Food Lion, LLC. Food Lion, LLC is een voedingsdistributeur die meer dan 1 300 winkels in 11 staten in de V.S. uitbaat en meer dan 74 000 medewerkers telt.