De "flight to quality"- premie voor Duits overheidspapier kan volgens professor Stefan Duchateau snel evolueren in de verkeerde richting. Een voor de handliggende aanleiding hiertoe zou erin kunnen bestaan dat de Europese bankenunie geen goedkeuring zou vinden.

Maar ook hier lijkt het eerder een kwestie te zijn om de juiste compromisteksten op te stellen, eerder dan dat er (opnieuw) een fundamentele breuk zou dreigen. In dat verband is het ook belangrijk dat Schäuble opnieuw als Duitse minister van Financiën naar voor wordt geschoven. Het blijkt echter afwachten tot Europese akkoorden definitief uitgeschreven zullen zijn. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De "flight to quality"- premie voor Duits overheidspapier kan volgens professor Stefan Duchateau snel evolueren in de verkeerde richting. Een voor de handliggende aanleiding hiertoe zou erin kunnen bestaan dat de Europese bankenunie geen goedkeuring zou vinden. Maar ook hier lijkt het eerder een kwestie te zijn om de juiste compromisteksten op te stellen, eerder dan dat er (opnieuw) een fundamentele breuk zou dreigen. In dat verband is het ook belangrijk dat Schäuble opnieuw als Duitse minister van Financiën naar voor wordt geschoven. Het blijkt echter afwachten tot Europese akkoorden definitief uitgeschreven zullen zijn. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.