Op het vlak van bedrijfsresultaten waren er de cijfers van ASML, dat traditioneel het Europees resultatenseizoen op gang schiet. De cijfers waren eerder mager, terwijl volgens de analisten ook de vooruitzichten aan de bleke kant waren. De koers van ASML stond dan ook onder druk.

De Brusselse beurs ging nog eens voluit, met een stevige winst voor de BEL 20. Die sloot ruim 1% hoger, waarbij de kaap van 2500 punten nu met overtuiging werd gerond. De uitschieter van de dag was uiteraard Delhaize, dat met beter dan verwachte omzetcijfers uitpakte.

Op het vlak van bedrijfsresultaten waren er de cijfers van ASML, dat traditioneel het Europees resultatenseizoen op gang schiet. De cijfers waren eerder mager, terwijl volgens de analisten ook de vooruitzichten aan de bleke kant waren. De koers van ASML stond dan ook onder druk. De Brusselse beurs ging nog eens voluit, met een stevige winst voor de BEL 20. Die sloot ruim 1% hoger, waarbij de kaap van 2500 punten nu met overtuiging werd gerond. De uitschieter van de dag was uiteraard Delhaize, dat met beter dan verwachte omzetcijfers uitpakte.