De markten waar meer risico's aan verbonden zijn en dan vooral de aandelenmarkten worden volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog steeds aangevuurd door de acties van de centrale banken. De ECB deed er recent 25 basispunten af, dinsdagmorgen was het de beurt aan Australië.

In de VS en Japan staan de drukpersen roodgloeiend. En het Verenigd Koninkrijk lijkt alleen maar te wachten op de komst van de nieuwe gouverneur van de Bank of England Carney uit Canada om hetzelfde beginnen te doen.

Ondertussen blijven de economische cijfers aan de zwakke kant en dan zijn we nog vriendelijk. En iedereen voelt intuïtief wel ergens aan dat de markt realiteit en de economische realiteit niet oneindig lang uit elkaar kunnen lopen. Maar wat zal zich aanpassen aan wat?

De markten waar meer risico's aan verbonden zijn en dan vooral de aandelenmarkten worden volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog steeds aangevuurd door de acties van de centrale banken. De ECB deed er recent 25 basispunten af, dinsdagmorgen was het de beurt aan Australië. In de VS en Japan staan de drukpersen roodgloeiend. En het Verenigd Koninkrijk lijkt alleen maar te wachten op de komst van de nieuwe gouverneur van de Bank of England Carney uit Canada om hetzelfde beginnen te doen. Ondertussen blijven de economische cijfers aan de zwakke kant en dan zijn we nog vriendelijk. En iedereen voelt intuïtief wel ergens aan dat de markt realiteit en de economische realiteit niet oneindig lang uit elkaar kunnen lopen. Maar wat zal zich aanpassen aan wat?