De Brusselse beurs doet het beter dan de andere Europese beurzen, met dank aan Delhaize. Dit aandeel gaat op de vanmorgen gepubliceerde cijfers fors (meer dan 8%) hoger.

Vandaag werd het resultatenseizoen in Europa op gang geschoten, met de cijfers van het Nederlandse ASML. Deze toeleverancier aan de sector van de halfgeleiders meldde dat omzet en winst tijdens het vierde kwartaal conform de verwachtingen waren.

Niet zonder trots vermeldde het management van het bedrijf dat 2012 het op één na beste jaar ooit was. Voor 2013 wordt een omzet verwacht die ongeveer op het niveau van 2012 zal uitkomen, hoewel het eerste kwartaal eerder traag op gang is gekomen. Vanaf de tweede helft van het jaar wordt een versnelling van de vraag verwacht.

De Brusselse beurs doet het beter dan de andere Europese beurzen, met dank aan Delhaize. Dit aandeel gaat op de vanmorgen gepubliceerde cijfers fors (meer dan 8%) hoger. Vandaag werd het resultatenseizoen in Europa op gang geschoten, met de cijfers van het Nederlandse ASML. Deze toeleverancier aan de sector van de halfgeleiders meldde dat omzet en winst tijdens het vierde kwartaal conform de verwachtingen waren. Niet zonder trots vermeldde het management van het bedrijf dat 2012 het op één na beste jaar ooit was. Voor 2013 wordt een omzet verwacht die ongeveer op het niveau van 2012 zal uitkomen, hoewel het eerste kwartaal eerder traag op gang is gekomen. Vanaf de tweede helft van het jaar wordt een versnelling van de vraag verwacht.