Het aandeel Delhaize is momenteel bijzonder goedkoop gewaardeerd, zodat de distributieketen een aantrekkelijke prooi kan vormen.

Verwacht wordt volgens Pascale Weber van KBC Securities dat de groepsverkopen van Delhaize met 1,60% zal stijgen tot iets meer dan 4,60 miljard dollar. Op basis van gelijkgebleven rentevoeten, gaat Weber uit van een daling van de verkopen met ongeveer 0,80%.

In de VS wordt gerekend op een daling van de verkopen met 3,20% tot 4,617 miljard dollar. Ten opzichte van het derde kwartaal wordt gerekend op een terugval met 1,50%, waar tijdens het derde kwartaal op kwartaalbasis met 1,60% werd opgetekend.

In België zouden de vergelijkbare verkopen met ongeveer 0,50% zijn gedaald ten opzichte van het derde kwartaal, tegenover een stijging met 0,60% in het derde kwartaal.

Weber heeft nog steeds een koopadvies voor Delhaize, met een koersdoel van 40 euro. Het aandeel is zeer goedkoop gewaardeerd, waardoor deze distributieketen als een aantrekkelijke overnameprooi mag worden beschouwd.

Het aandeel Delhaize is momenteel bijzonder goedkoop gewaardeerd, zodat de distributieketen een aantrekkelijke prooi kan vormen. Verwacht wordt volgens Pascale Weber van KBC Securities dat de groepsverkopen van Delhaize met 1,60% zal stijgen tot iets meer dan 4,60 miljard dollar. Op basis van gelijkgebleven rentevoeten, gaat Weber uit van een daling van de verkopen met ongeveer 0,80%. In de VS wordt gerekend op een daling van de verkopen met 3,20% tot 4,617 miljard dollar. Ten opzichte van het derde kwartaal wordt gerekend op een terugval met 1,50%, waar tijdens het derde kwartaal op kwartaalbasis met 1,60% werd opgetekend. In België zouden de vergelijkbare verkopen met ongeveer 0,50% zijn gedaald ten opzichte van het derde kwartaal, tegenover een stijging met 0,60% in het derde kwartaal. Weber heeft nog steeds een koopadvies voor Delhaize, met een koersdoel van 40 euro. Het aandeel is zeer goedkoop gewaardeerd, waardoor deze distributieketen als een aantrekkelijke overnameprooi mag worden beschouwd.