Deze uiterst complementaire overname zal de positionering van Alfa-Beta in Thracië (noordoost Griekenland) versterken, waar haar aanwezigheid momenteel beperkt is.

Konstantinos Macheras, Chief Executive Officer van Alfa-Beta, verklaarde: "De overname van Koryfi ondersteunt de doelstelling van Delhaize Groep om de winstgevende opbrengstengroei te versnellen en past in de strategie om haar aanwezigheid te verstreken in bestaande of aangrenzende markten door opvulovernames met sterke synergieën. Dankzij deze perfecte opvulovername van 11 goed gesitueerde winkels en een distributiecentrum, versterkt Alfa-Beta haar positionering in noordoost Griekenland waar haar aanwezigheid momenteel beperkt is. Wij kijken ernaar uit om de medewerkers binnen de Alfa-Beta familie te verwelkomen en om de dienstverlening aan de Koryfi klanten verder te zetten."

In 2008 bedroegen de opbrengsten van de 11 overgenomen winkels EUR 30 miljoen. De transactie omvat het vastgoed van 2 winkels en een distributiecentrum.

Alfa-Beta voorziet de conversie van de overgenomen winkels naar Alfa-Beta uithangborden tegen eind 2010. De resultaten van de 11 Koryfi winkels zullen geconsolideerd worden in de resultaten van Delhaize Groep vanaf 23 november 2009.

Alfa-Beta is de tweede grootste voedingsdistributeur in Griekenland. Aan het einde van het derde kwartaal van 2009 bestond het verkoopnetwerk van Alfa-Beta uit 204 winkels onder de uithangborden Alfa-Beta, AB City Market, ENA cash & carry, AB Foodmarket en AB Shop n' Go. In 2008 realiseerde Alfa-Beta EUR 1,3 miljard aan opbrengsten en stelde 8 821 mensen tewerk.

Deze uiterst complementaire overname zal de positionering van Alfa-Beta in Thracië (noordoost Griekenland) versterken, waar haar aanwezigheid momenteel beperkt is. Konstantinos Macheras, Chief Executive Officer van Alfa-Beta, verklaarde: "De overname van Koryfi ondersteunt de doelstelling van Delhaize Groep om de winstgevende opbrengstengroei te versnellen en past in de strategie om haar aanwezigheid te verstreken in bestaande of aangrenzende markten door opvulovernames met sterke synergieën. Dankzij deze perfecte opvulovername van 11 goed gesitueerde winkels en een distributiecentrum, versterkt Alfa-Beta haar positionering in noordoost Griekenland waar haar aanwezigheid momenteel beperkt is. Wij kijken ernaar uit om de medewerkers binnen de Alfa-Beta familie te verwelkomen en om de dienstverlening aan de Koryfi klanten verder te zetten." In 2008 bedroegen de opbrengsten van de 11 overgenomen winkels EUR 30 miljoen. De transactie omvat het vastgoed van 2 winkels en een distributiecentrum. Alfa-Beta voorziet de conversie van de overgenomen winkels naar Alfa-Beta uithangborden tegen eind 2010. De resultaten van de 11 Koryfi winkels zullen geconsolideerd worden in de resultaten van Delhaize Groep vanaf 23 november 2009. Alfa-Beta is de tweede grootste voedingsdistributeur in Griekenland. Aan het einde van het derde kwartaal van 2009 bestond het verkoopnetwerk van Alfa-Beta uit 204 winkels onder de uithangborden Alfa-Beta, AB City Market, ENA cash & carry, AB Foodmarket en AB Shop n' Go. In 2008 realiseerde Alfa-Beta EUR 1,3 miljard aan opbrengsten en stelde 8 821 mensen tewerk.