Samen met de bestaande activiteiten in Griekenland en Roemenië maakt deze transactie Delhaize Groep tot een toonaangevende distributeur in Zuidoost-Europa.

Delhaize heeft Delta Maxi verworven voor EUR 932,5 miljoen, inclusief een nettoschuld en andere gebruikelijke aanpassingen van EUR 318 miljoen.

In Servië baat Delta Maxi ongeveer 350 winkels uit en is de grootste voedingsdistributiegroep. De activiteiten van Delta Maxi zijn begonnen in 2000.

De onderneming baat momenteel in totaal ongeveer 450 winkels in Servië, Bulgarije, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Albanië. Delta Maxi zal naar verwachting eind 2011 in de vijf landen een netwerk hebben van ongeveer 500 winkels.

De resultaten van Delta Maxi zullen worden geconsolideerd in de resultaten van Delhaize Groep vanaf 1 augustus 2011 en zullen worden gerapporteerd onder het operationele segment Zuidoost-Europa en Azië.

De transactie omvat een belangrijk deel van het onroerend goed van de winkels in Servië en zeven van de distributiecentra.

Samen met de bestaande activiteiten in Griekenland en Roemenië maakt deze transactie Delhaize Groep tot een toonaangevende distributeur in Zuidoost-Europa. Delhaize heeft Delta Maxi verworven voor EUR 932,5 miljoen, inclusief een nettoschuld en andere gebruikelijke aanpassingen van EUR 318 miljoen. In Servië baat Delta Maxi ongeveer 350 winkels uit en is de grootste voedingsdistributiegroep. De activiteiten van Delta Maxi zijn begonnen in 2000. De onderneming baat momenteel in totaal ongeveer 450 winkels in Servië, Bulgarije, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Albanië. Delta Maxi zal naar verwachting eind 2011 in de vijf landen een netwerk hebben van ongeveer 500 winkels. De resultaten van Delta Maxi zullen worden geconsolideerd in de resultaten van Delhaize Groep vanaf 1 augustus 2011 en zullen worden gerapporteerd onder het operationele segment Zuidoost-Europa en Azië. De transactie omvat een belangrijk deel van het onroerend goed van de winkels in Servië en zeven van de distributiecentra.