Delhaize en Colruyt kunnen de gisteren aangerichte schade niet echt goedmaken. Op de valutamarkten dreigt de euro met de ECB-verklaring op komst weer af te zakken onder 1,28 dollar.

De lichte overweging van Europese boven Amerikaanse aandelen is volgens professor Stefan Duchateau niet ingegeven door een relatieve vergelijking met de waardering van Amerikaanse aandelen. Traditioneel ligt de koers/winst-verhouding in de VSA hoger dan in Europa.

Dit is verantwoord omwille van de hogere groeivoet en de lagere volatiliteit van de bedrijfsresultaten in de VSA, in vergelijking met de Europese bedrijfsresultaten. De verhouding van de huidige waardering van beide beurzen ligt echter nu zelfs licht boven bij haar historische niveau.

Delhaize en Colruyt kunnen de gisteren aangerichte schade niet echt goedmaken. Op de valutamarkten dreigt de euro met de ECB-verklaring op komst weer af te zakken onder 1,28 dollar. De lichte overweging van Europese boven Amerikaanse aandelen is volgens professor Stefan Duchateau niet ingegeven door een relatieve vergelijking met de waardering van Amerikaanse aandelen. Traditioneel ligt de koers/winst-verhouding in de VSA hoger dan in Europa. Dit is verantwoord omwille van de hogere groeivoet en de lagere volatiliteit van de bedrijfsresultaten in de VSA, in vergelijking met de Europese bedrijfsresultaten. De verhouding van de huidige waardering van beide beurzen ligt echter nu zelfs licht boven bij haar historische niveau.