Johan Thijs, Groeps-CEO, gaf vanmorgen volgende toelichting op de cijfers van KBC:

"KBC bleef het in het tweede kwartaal goed doen dankzij zijn sterke commerciële activiteiten op het vlak van bankieren en verzekeren en boekte, in een economische context van lage groei en lage interesten, een hoge nettowinst van 517 miljoen euro. Op groepsniveau, zonder de gedeconsolideerde entiteiten, wisten we net als het vorige kwartaal de nettorente-inkomsten en de nettorentemarge op niveau te houden en boekten we voor het tweede kwartaal op rij sterke nettoprovisie-inkomsten. We realiseerden een goede gecombineerde ratio en een uitstekende kosten-inkomstenratio, en boekten minder waardeverminderingen.

Tijdens het tweede kwartaal van 2013 genereerde de divisie België een nettoresultaat van 418 miljoen euro, nog meer dan de 385 miljoen euro van het vorige kwartaal. We kenden een positieve aangroei zowel in deposito's als in kredieten voor particulieren en KMO's. Het tweede kwartaal van 2013 werd gekenmerkt door goede commerciële nettorente-inkomsten en nettoprovisie-inkomsten, een bescheiden verkoop van tak 23-levensverzekeringen en een lage gecombineerde ratio voor Niet-leven. Bovendien had de aanzienlijk positieve marked-to-market-herwaardering van onze ALM-derivaten een positieve invloed op de inkomsten. De uitstekende kosten-inkomstenratio wijst op een goede kostenbeheersing en de daling van de waardeverminderingen op kredieten is hoopgevend. De bankactiviteiten waren in het tweede kwartaal van 2013 goed voor 79% van het nettoresultaat, de verzekeringsactiviteiten voor 21%."

Johan Thijs, Groeps-CEO, gaf vanmorgen volgende toelichting op de cijfers van KBC: "KBC bleef het in het tweede kwartaal goed doen dankzij zijn sterke commerciële activiteiten op het vlak van bankieren en verzekeren en boekte, in een economische context van lage groei en lage interesten, een hoge nettowinst van 517 miljoen euro. Op groepsniveau, zonder de gedeconsolideerde entiteiten, wisten we net als het vorige kwartaal de nettorente-inkomsten en de nettorentemarge op niveau te houden en boekten we voor het tweede kwartaal op rij sterke nettoprovisie-inkomsten. We realiseerden een goede gecombineerde ratio en een uitstekende kosten-inkomstenratio, en boekten minder waardeverminderingen. Tijdens het tweede kwartaal van 2013 genereerde de divisie België een nettoresultaat van 418 miljoen euro, nog meer dan de 385 miljoen euro van het vorige kwartaal. We kenden een positieve aangroei zowel in deposito's als in kredieten voor particulieren en KMO's. Het tweede kwartaal van 2013 werd gekenmerkt door goede commerciële nettorente-inkomsten en nettoprovisie-inkomsten, een bescheiden verkoop van tak 23-levensverzekeringen en een lage gecombineerde ratio voor Niet-leven. Bovendien had de aanzienlijk positieve marked-to-market-herwaardering van onze ALM-derivaten een positieve invloed op de inkomsten. De uitstekende kosten-inkomstenratio wijst op een goede kostenbeheersing en de daling van de waardeverminderingen op kredieten is hoopgevend. De bankactiviteiten waren in het tweede kwartaal van 2013 goed voor 79% van het nettoresultaat, de verzekeringsactiviteiten voor 21%."