Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 bijna een kwart procent in de plus. De stemming op de Brusselse beurs werd echter gedrukt door Delhaize, waar de aanduiding van Frans Muller als nieuwe CEO niet zo goed werd onthaald. De koers van Delhaize sloot meer dan 7% lager.

Maar mogelijk is niet zo zeer de komst van de nieuwe CEO verantwoordelijk voor de koersdaling als wel het feit dat CEO Roland Smith van Delhaize America zijn ontslag aankondigde. Sommige beleggers vermoeden dat dit ontslag te maken heeft met mogelijke problemen bij de Amerikaanse dochter.

Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 bijna een kwart procent in de plus. De stemming op de Brusselse beurs werd echter gedrukt door Delhaize, waar de aanduiding van Frans Muller als nieuwe CEO niet zo goed werd onthaald. De koers van Delhaize sloot meer dan 7% lager. Maar mogelijk is niet zo zeer de komst van de nieuwe CEO verantwoordelijk voor de koersdaling als wel het feit dat CEO Roland Smith van Delhaize America zijn ontslag aankondigde. Sommige beleggers vermoeden dat dit ontslag te maken heeft met mogelijke problemen bij de Amerikaanse dochter.