In december 2008 besloot Delhaize te starten met het verkoopproces van haar vier Duitse winkels. Dit proces wordt nu met succes afgerond met een verkoopovereenkomst met Rewe voor deze activiteiten.

Michel Eeckhout, Chief Executive Officer van Delhaize België, verklaarde: "Ondanks de gestage opbrengstengroei van de afgelopen jaren, hebben wij na een evaluatie van onze portefeuille in december van vorig jaar besloten om onze niet-strategische Duitse activiteiten te verkopen. Vandaag kunnen wij u meedelen dat wij een akkoord met Rewe hebben, dat de continuïteit en de opportuniteiten voor onze klanten en onze medewerkers op de Duitse markt verzekert. Ik wil in het bijzonder al onze collega's van Delhaize Duitsland bedanken voor hun toewijding en inzet tijdens de voorbije jaren. Samen hebben we veel geleerd van onze ervaring in Duitsland. Wij wensen hen veel succes in hun toekomstige werkomgeving."

De desinvestering van de vier Duitse winkels is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder de goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteiten. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2009 worden afgeronds en op dat ogenblik zal een meerwaarde worden gerealiseerd.

Delhaize maakte haar intrede in de Duitse markt als test in 2003. In 2008 boekte Delhaize Duitsland EUR 19,5 miljoen aan opbrengsten en een klein bedrijfsverlies.

Als gevolg van de beslissing tot desinvestering werden de resultaten van de Duitse activiteiten opgenomen als resultaat van beëindigde activiteiten in de jaarrekening 2008 van Delhaize.

In december 2008 besloot Delhaize te starten met het verkoopproces van haar vier Duitse winkels. Dit proces wordt nu met succes afgerond met een verkoopovereenkomst met Rewe voor deze activiteiten.Michel Eeckhout, Chief Executive Officer van Delhaize België, verklaarde: "Ondanks de gestage opbrengstengroei van de afgelopen jaren, hebben wij na een evaluatie van onze portefeuille in december van vorig jaar besloten om onze niet-strategische Duitse activiteiten te verkopen. Vandaag kunnen wij u meedelen dat wij een akkoord met Rewe hebben, dat de continuïteit en de opportuniteiten voor onze klanten en onze medewerkers op de Duitse markt verzekert. Ik wil in het bijzonder al onze collega's van Delhaize Duitsland bedanken voor hun toewijding en inzet tijdens de voorbije jaren. Samen hebben we veel geleerd van onze ervaring in Duitsland. Wij wensen hen veel succes in hun toekomstige werkomgeving." De desinvestering van de vier Duitse winkels is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder de goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteiten. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2009 worden afgeronds en op dat ogenblik zal een meerwaarde worden gerealiseerd.Delhaize maakte haar intrede in de Duitse markt als test in 2003. In 2008 boekte Delhaize Duitsland EUR 19,5 miljoen aan opbrengsten en een klein bedrijfsverlies. Als gevolg van de beslissing tot desinvestering werden de resultaten van de Duitse activiteiten opgenomen als resultaat van beëindigde activiteiten in de jaarrekening 2008 van Delhaize.